آرشیو اخبارجدیدترین اخبارگفتگو و نشستنظام حکمرانی دینی
اگر سیاستهای کلان از فقه استخراج شده و عمل میشد، این همه اشتباه در سیاست خارجی نداشتیم

به گزارش روابط عمومی دفتر، «دومین همایش ملی حکمرانی اسلامی» با زیر عنوان «حکمرانی متعالی در گام دوم؛ دولت اسلامی، چالشها و راهبردها» توسط مدرسه حکمرانی شهید بهشتی در ۲۰ام آبانماه ۱۳۹۹ به میزبانی «دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی» آغاز گردید. سخنران آغازین این همایش، آیت الله محسن اراکی، استاد دروس خارج حوزه علمیه و عضو مجلس خبرگان رهبری بودند.
ایشان در آغاز با محوریت موضوع «ضرورتهای دولت اسلامی و حکمرانی مبتنی بر تعالیم اسلام» به دستاوردهای چهار دهه از انقلاب اسلامی ایران اشاره کردند که علاوه بر سرنگونی رژیم ستمشاهی، برپایی نظام اسلامی بر اساس قانون اساسی نوین اسلامی مبتنی بر اصل ولایت فقیه را دستاورد بی نظیر و عظیم این انقلاب دانستند، نظامی الهی و اسلامی که قانون اساسی آن هم از اسلام و منابع اسلامی برخاسته و با شرایط زندگی انسان معاصر متناسب باشد. همچنین دستاورد سوم این نظام که پیادهسازی نهادهای قانون اساسی همچون مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان، دولت و سازمان های وابسته بود که در کنار آن نیروهای نظامی و ساختارهای امنیتی شکل گرفته و قوت یافت. و در عین حال، توسعه در تعلیم و تربیت و تحقیق و پژوهش و تمامی عرصهها، به تحقق پیوست.
نمایندهی مردم استان مرکزی در مجلس خبرگان رهبری، در ادامه با ذکر موفقیتهای چشمگیر نظام در عرصههای مختلف در حد یک نظام متعارف، به چالش اساسی این چهار دهه، که مانع از دست یافتن به نظام آرمانی و اهداف بلند از جمله اقامهی احکام اسلامی که مورد سفارش امام بزرگوار، مقام معظم رهبری و شهدای ما بود، اشاره نمودند، که از جمله نشانههای این مشکل، پیادهسازی اقتصاد لیبرالیستی با اندکی اصلاحات، برچسب اسلامی برای دانشگاهها بدون تغییر اساسی، مظلومیت امر به معروف و نهی از منکر در سطح جامعه و مبارزه با اقامهی حدود شرعی در نشریات و رسانهها است.
وجود رهبری فقیهِ حکیمِ عادلِ باتقوایِ دلسوزِ مدیرِ مدبّر، افتخاری بزرگ و نعمتی الهی است
ایشان وجود رهبری فقیهِ حکیمِ عادلِ باتقوایِ دلسوزِ مدیرِ مدبّر را افتخار بزرگ و نعمت الهی دانستند که متأسفانه سفارشات و سیاستهای ایشان هنوز آنچنان که باید اجرا نشده است. از مصادیق این سیاستها، بیانیه گام بود که صرفا یک امر شکلی و ظاهری نبوده و مبانی فقهی آن روشن است، اما مشکل اصلی آن است که هنوز نظام و دولت ما بر مبنای تعالیم اسلامی همچون بیانیه گام دوم برپا نشده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خبرگان رهبری با اشاره به بحث و تدوین آثار فقهی در زمینههای فقه سیاست داخلی و خارجی، فقه نظام اقتصادی و مباحث زیر مجموعهی آن همانند نظریه بانک اسلامی، پول، مدیریت اقتصادی و سیاستهای کلان اقتصادی، همچنین نظریه اسلامی فرهنگ خُرد و کلان، به تلاشهای ارزشمند علمی حوزه علمیه در تولید این مبانی علمی اشاره کرده و مبنای این مباحث را نگاه کلان به فقه یعنی فقه حکومتداری عنوان نمودند، که فقه کلان از فقه خُرد میجوشد اما جهت رفع نیاز جامعهای است که به یک واحد اجتماعی و دارای حاکمیت واحد تبدیل شده است.
اگر از اقتصاد اسلامی اطلاع ندارید، چرا نفی می کنید؟ بروید اطلاع کسب کنید!
معظم له با گلایه از کسانی که در این عرصهها اطلاع نداشته و به نفی اقتصاد اسلامی پرداختهاند، ایشان را به مراجعه به آثار علما و اهل نظر فراخواندند، و افزودند حتی در سیاست خارجی، اگر سیاستهای حکومت اسلامی از فقه استخراج شده و بدان عمل میشد، ما این همه اشتباه در سیاست خارجیمان مرتکب نمی شدیم، و نشانهی این اشتباه آن است که نه تنها آمریکا جرئت به گستاخی پیدا کرده بلکه حتی جزایر کوچک حاشیهی جنوبی خلیج فارس هم جرئت جسارت به ایران را پیدا کردهاند.
آرزوی امام راحل و رهبر معظم و شهدا و خانواده های شهدا و عموم متدینان این است که دولت آینده، دولتی اسلامی باشد که سیاست های خود را از فقه اسلامی تدوین کند.
در پایان، آیت الله اراکی با تشکر از دست اندرکاران برگزاری این همایش و تبریک به ایشان، آرزوی امام و فرمان مقام معظم رهبری را در مورد دولت بعدی، آمدن یک دولت اسلامی دانستند که سیاستهای خود را برگرفته از فقه اسلامی تدوین کند، هم در سیاست داخلی و هم خارجی، و نیز در اقتصاد و فرهنگ و تعلیم و تربیت، و این مهم را خواستهی امام راحل و مقام معظم رهبری و شهیدان و خانوادههای شهیدان و عموم اقشار متدین ایران اسلامی دانستند./