زنان باید به جایگاه حقیقی خود برسند/ غرب، خانه را ویران و به آلونک یا خوابگاه تبدیل کرده است

زنان باید به جایگاه حقیقی خود برسند/ غرب، خانه را ویران و به آلونک یا خوابگاه تبدیل کرده است

آیت الله اراکی با تصریح بر این که نظام اسلامی گام های بلندی برای رسیدن زنان به جایگاه حقیقی خود برداشته؛ اما هنوز با آرمان متعالی در این زمینه فاصله داریم تاکید کرد: بزرگ ترین صدمه غربی ها این بود که خانه را ویران و برای مردم آلونک، قغس یا خوابگاه درست کردند؛ در حالی که خانه، محل زندگی و پرورش انسان است و فقط وقت اضافی را باید خارج از خانه سر کرد.

 

به گزارش روابط عمومی دفتر آیت الله اراکی، ایشان که امروز در جمع برخی بانوان هیئات مذهبی اراک سخن می گفت با تقدیر از تلاش های آنان و اشاره به مفهوم محوری «بیت» در متون دینی مانند آیه مبارکه «فی بیوت اذن الله ان ترفع و یذکر فیها اسمه …» اظهار کرد: بیت در متون دینی به معنای مرکزیت جامعه اسلامی است‌ که در روایات به بیت فاطمه (س) یا بیت علی‌ (ع) و فاطمه (س) تفسیر شده است.

وی در ادامه به روایت «کل مومن، بیت» توجه داد و افزود: این روایت به آن معناست که هر جا مومن یا مومنه ای هست؛ یک بیت تشکیل شده که این بیوت در کنار هم، پیکره جامعه اسلامی را شکل می دهد.

آیت الله اراکی همچنین افزود: هویت، جوهره و شخصیت این بیوت در آیه مبارکه «انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا» خلاصه می شود؛ به بیان دیگر بیت رسول الله (ص) و اهل بیت (ع)، سلول اصلی یا خانه مرکزی برای تشکیل و تغذیه بیوت مومنین و مومنات به عنوان سلول های جامعه است.

ایشان با اشاره به آیات پنج و شش سوره مبارکه دهر اضافه کرد: باید دانست که سرچشمه طهارت بوسیله رسول الله (ص) و اهل بیت (ع) جوشانیده می شود.

وی با بیان این که از عنصر محبت و عشق در متون دینی به «حب» تعبیر شده گفت: شاید دلیل این که از ریشه «حب» بیش از «عشق» در روایات استفاده شده آن باشد که آگاهی در عشق، شرط نیست؛ ولی حب ریشه بیشتری در آگاهی، سنجش و گزینش دارد.

آیت الله اراکی با توجه دادن به شعر «گشته ام در جهان و آخر کار/ دلبری برگزیده ام که مپرس» خاطر نشان کرد: ما بهتر از اهل بیت (ع) و بهتر از خانه علی (ع) و فاطمه (س) به عنوان مرکز محبت نجسته ایم.

وی ادامه داد: این که می گوییم فضائل و عدالت و مانند آن را دوست داریم، یعنی این ها را در خانه فاطمه (س) به عنوان خانه ذکر و یاد خدا یافته ایم.

ایشان با تصریح بر این که فرهنگ های غیراسلامی رسوب یافته سبب شده تا هنوز بانوان به جایگاه حقیقی خود نرسیده باشند عنوان کرد: زن سازنده جامعه است و اگرچه گام های بلندی در نظام اسلامی در این زمینه برداشته شده؛ اما باید اذعان کرد که با قله فاصله داریم.

آیت الله اراکی با تاکید بر این که خانه قبل از خانواده موضوعیت دارد گفت: بزرگ ترین صدمه غربی ها این بود که خانه را ویران و برای مردم آلونک، قغس یا خوابگاه درست کردند؛ در حالی که خانه، محل زندگی و پرورش انسان است و فقط وقت اضافی را باید خارج از خانه سر کرد.

ایشان افزود: در اسلام، شهر هم باید متناسب با خانه، به شکل اسلامی ساخته شود که ما این نکات را در مباحث فقه عمران شهری بحث کرده ایم.

وی ادامه داد: ما برای حل مشکلات و از جمله مشکلات اقتصادی و تورم، نظام و راه حل فقهی داریم ولی کارشناسان غربزده مانع شنیده شدن این حرفها می شوند.

آیت الله اراکی با بیان این که ما هنوز روابط اقتصادی خود را بر اساس اسلام تنظیم نکرده ایم درخواست کرد تا کتب نوشته شده در این زمینه مانند فقه نظام اقتصادی اسلام و یا فقه نظام بانکی مورد مطالعه و دقت نظر بیشتر قرار گیرد.

پایان پیام/