حمله به بیت فاطمه (س)، حمله به محور و مرکزیت جامعه اسلامی بود
آیت الله اراکی با تصریح بر اهمیت جایگاه حضرت صدیقه کبری (س) در شکل گیری جامعه الهی تأکید کرد: حمله به بیت فاطمه (س)، حمله به محور و مرکزیت جامعه اسلامی بود.
به گزارش روابط عمومی دفتر آیت الله اراکی، ایشان با اشاره به آیه مبارکه «انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا» اظهار کرد: خدای متعال تأکیدات فراوانی در این آیه مبارکه جای داده است.
وی با بیان اهمیت جایگاه حضرت صدیقه کبری در شکل گیری جامعه الهی افزود: از این آیه تطهیر، معنای مرکزیت جامعه سازی اسلامی برداشت می شود.
آیت الله اراکی سپس به دو پیوند برای شکل گیری هر جامعه توجه داد و گفت: پیوند طولی حاکمیتی و پیوند عرضی بین افراد جامعه در هر جامعه اعم از الهی و غیرالهی لازم است.
وی همچنین گفت: بنابراین باید گفت اطاعت از حاکم تنها مربوط به جامعه الهی نیست؛ بلکه همه جوامع از قانون و حاکمیت اطاعت دارند.
ایشان با اشاره به آیه مبارکه «و اذکروا نعمت الله علیکم و میثاقه الذی واثقکم به …» گفت: این آیه مبارکه نشانه پیوند طولی حاکمیتی در جامعه الهی است؛ ضمن آن که در جامعه الهی، پیوند دیگری بین خود افراد جامعه که یک پیوند عرضی است وجود دارد؛ به این معنا که همه افراد جامعه باید همدیگر را در اجرای قانون کمک کنند.
وی با انتقاد از وضعیت امروز شهرسازی در کشور تصریح کرد: یکی از آسیب های برج نشینی و آپارتمان نشینی این است که پیوند مهم همسایگی را از بین می برد؛ در حالی که در جوامعی که پیوند همسایگی برقرار است جرم و کارهای خلاف کمتر می شود.
آیت الله اراکی در ادامه به روایت «المؤمنون بیوت» توجه داد و افزود: پیوندهای جامعه الهی، پاک است و بر اساس ساختار بیوت شکل می گیرد.
وی با تأکید بر این که همه بیوت زیر چتر بیت اهل البیت تعریف می شود؛ برخی آیات سوره مبارکه هل اتی را مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: مرحوم ابوی با توجه سیاق و مضمون آیات سوره هل اتی، این احتمال که آیه تطهیر در اصل از جمله آیات سوره هل اتی بوده که بعدا برای حفظ این آیه و به دستور خدا و به دست پیامبر در سوره احزاب جای گرفته باشد را وارد می دانستند.
ایشان با یادآوری این که جلوه های پاکی اهل البیت در آیات سوره هل اتی تشریح شده است خاطر نشان کرد: در این خانه خبری از خود نیست؛ بلکه همه چیز در این خانه بر مبنای خدا شکل می گیرد.
وی با اشاره به پیوند شیعیان با ولایت اهل بیت (ع) گفت: به همین دلیل است که شیعیان در غم و شادی خود در اماکن مذهبی و متبرکه جمع می شوند که این عمل هم نمادی از همان توجه به بیت مرکزی در اسلام یعنی بیت اهل البیت است.
آیت الله اراکی در پاسخ به انتقاد برخی که می گویند شیعیان بیشتر از آن که به مکه توجه داشته باشند؛ به کربلا توجه می کنند گفت: کربلا، شعبه ای از مکه است؛ اما در عین حال باید توجه داشت مکه ای مکه است که کربلا در آن جلوه داشته باشد.
ایشان با اشاره به این که مفسران و علما در تفسیر بیت محمد (ص) به بیت فاطمه (س) اشاره دارند گفت: محور و مرکزیت هر بیت و خانه، در خانم آن خانه است و این نشانه جایگاه والا و بی همتای حضرت زهرا (س) است.
وی تصریح کرد: بنابراین می توان نتیجه گرفت که مرکز جامعه اسلامی وجود مبارک حضرت فاطمه زهرا (س) است و به همین دلیل بود که به بیت فاطمه (س) حمله کردند.
آیت الله اراکی با اشاره به آیه مبارکه «فی بیوت اذن الله ان ترفع و …» گفت: مفسرین و از جمله علمای اهل سنت در تفسیر این آیه مبارکه، به بیوت الانبیاء و الاوصیاء اشاره دارند و بیان می دارند که بیت علی و فاطمه هم از همین بیوت و بلکه از افاضل این بیوت است.
پایان پیام/