آیت الله اراکی با تصریح بر این که ما طلبه ها باید طهارت، نور و حیات را به جامعه منتقل کنیم تاکید کرد: طلاب و حوزویان با پوشیدن یک لباس مقدس و با انتشار دین خدا، حیات و طهارت و نور را به جامعه تقدیم می کنند.
به گزارش روابط عمومی دفتر آیت الله اراکی، ایشان که در مراسم عمامه گذاری جمعی از طلاب مرکز جامع ولی امر (عج) قم سخن می گفت با اشاره به تقدس لباس روحانیت عنوان کرد: خداوند در قرآن کریم، تعظیم شعائر را از تقوی القلوب برشمرده است.
وی در توضیح بیشتر واژه های «شعار» و «شعائر» افزود: هر چیزی که به نحوی اتصال نزدیک به خدا دارد و به جهت اتصال، علامت و نشانه او می شود و از جمله معصومین(ع)، شعائر است و چون تعظیم آن واجب است، مقدس می شود.
آیت الله اراکی با یادآوری خطر قدسیت زدایی از شعائر الهی خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی آگاهانه یا ناأگاهانه با گفتار و رفتار خود سبب قدسیت زدایی از شعائر الهی می شوند در حالی که باید دانست تعظیم شعائر الهی، نهادینه شدن ارزش ها را در جامعه به دنبال دارد.
وی با بازخوانی آیه مبارکه «یسبح لله ما فی السماوات و ما فی الارض الملک القدوس العزیز الحکیم» افزود: واژه قدوس که در چند آیه قرآن تکرار شده به معنای مرکز و منشأ طهارت است.
ایشان با تصریح بر این که در نگاه علم الاجتماع الاسلامی، جامعه به معنای مجموعه بیوت و خانه ها و در بیان روایات، مومنان هم به عنوان بیوت خوانده شده اند تصریح است: البته آیه مبارکه «انما یرید الله لیذهب…» با تعبیر «البیت»، به خانه مرکزی همه خانه ها، یعنی وجود مبارک معصومین (ع) اشاره دارد.
وی سپس به پنج مرحله حیات در منابع دینی توجه داد و گفت: حیات نباتی یا همان تغذیه و نمو، حیات حیوانی یا همان احساس لذت، حیات انسانی یا همان استفاده از عقل و حیات ایمانی با ویژگی حب خدا و اولیای خدا، چهار مرحله حیات است.
آیت الله اراکی در ادامه حیات قدسی را بالاترین مرحله حیات دانست و اضافه کرد: حیات قدسی، حیات طهارت است و معصومین(ع) از این حیات برخوردارند.
وی با اشاره به این که طلاب انتساب به حیات قدسی دارند ادامه داد: بر اساس آیات قرآنی، سه وظیفه حیات، طهارت و نور، وظایف اصلی طلاب است و باید این سه چیز را به جامعه منتقل کنند که عملا با انتشار دین خدا، حیات و طهارت و نور، به جامعه تقدیم می شود.
ایشان با بازخوانی آیات پایانی سوره مبارکه آل عمران درباره اهمیت خوب دیدن، خوب شنیدن و اندیشیدن درست افزود؛لباس ما طلاب، لباس رسمی کار احیای جامعه است تا جامعه عملا چشم و گوش داشته باشد.
وی پوشیدن لباس مقدس روحانیت را برای این قشر، نماد روایت «العلماء ورثه الانبیاء» خواند گفت: یکی از برترین وظایف طلاب، تعظیم شعائر است و ما طلاب، خودمان هم باید شأن این لباس مقدس را رعایت کنیم.
آیت الله اراکی سپس تصریح کرد: ما طلاب درس می خوانیم تا وظایفمان را انجام دهیم و دلسوز مردم و جامعه باشیم.
وی یادآور شد: لباس روحانیت، شعار الهی و نشانه اتصال به معصومین(ع) است و این لباس، پالتو نیست که گاهی بپوشیم و گاهی بپوشیم.
ایشان از طلاب خواست تا انگیزه الهی را در فعالیت خود تداوم بخشند و گفت: نشاط و شادابی طلاب و حوزویان در انجام وظایف، باید روز به روز بیشتر شود.
پایان پیام