علم به بشر، قدرت و دین به این قدرت، مشروعیت می دهد

آیت الله اراکی تصریح کرد: علم به بشر قدرت می دهد و دین به انسان می آموزد که چگونه از این قدرت به سود خود استفاده کند.

به گزارش روابط عمومی دفتر آیت الله اراکی، ایشان که در جمع تعدادی از دانش پژوهان بنیاد ملی نخبگان با موضوع «علم و دین» سخن می گفت با اشاره به آیه مبارکه«و کل انسان الزمناه طائره فی عنقه …» اظهار کرد: آدمی دو شخصیت دارد که یکی از ابتدای تولد به او داده شده و همان شخصیت عاریه ای است و دیگری، شخصیتی است که خود انسان می آفریند و آن، شخصیت مانا است که در آیه بیان شده هم به آن اشاره شده است.
وی با یادآوری اینکه انسان در معارف اسلامی، موجودی ماناست افزود: سرنوشت هر انسانی بر اساس رفتارهایی که انجام می دهد؛ به گردن او آویخته می شود.
ایشان در ادامه، دین را مجموعه تعالیمی که بشر را در گزینشهای رفتاری یاری می کند خواند و گفت: خدا آدمی را آفرید و بر خود، این مسئولیت را مقرر کرد که وسائل انتخاب نیکو را برای بشر فراهم کند تا بر اساس آن، به نیکوکاران پاداش دهد و بدکاران را عقاب کند.
وی سپس به سنت های در نظر گرفته شده برای بشر از مسیر رهبران الهی توجه داد و افزود: انبیا، سخنگوی سنت های الهی در جامعه اند.
آیت الله اراکی همچنین خاطر نشان کرد: بشر در دستیابی به زندگی مانا، هم به علم و هم به دین نیاز دارد و این دو، مکمل یکدیگرند.
ایشان در ادامه به برخی تحریف های تمدن غربی از جمله تضاد بین انسان و طبیعت و یا بین انسان ها اشاره کرد و گفت: بر اساس معارف اسلامی، همه انسانها می توانند به سعادت برسند ولی تمدن غربی چنین بیان می دارد که گویی فقط برخی می توانند به سعادت برسند.
وی اضافه کرد: بر اساس آیات قرآن، زمین و طبیعت برای بشر رام شده؛ اما تمدن غربی از قهر طبیعت سخن می گوید.
آیت الله اراکی همچنین تاکید کرد: علم به بشر قدرت می دهد و دین می گوید از این قدرت در کجا استفاده کند که به نفع او باشد؛ به بیان دیگر دین، از به کارگیری مشروع این قدرت سخن می گوید.
ایشان با تصریح بر این که ما مسئولیم و باید پاسخگوی این هوش و استعدادهای برتر خود باشیم اظهار کرد: بر اساس روایت «شیعتنا اهل الجد و الاجتهاد» به ما دستور داده اند که اهل کوشش و تلاش باشیم؛ ضمن آن که اخلاص برای خدا و توسل به ائمه اطهار بویژه صاحبمان حضرت بقیت الله الاعظم ارواحنا فداه نیز می تواند جهش علمی جوانان ما را دوچندان کند.
وی افزود: بر اساس روایت حضرت امیرالمومنین علیه السلام، هیچ انسانی ناتوان از انجام کاری که تصمیم و عزم قوی بر انجام آن دارد نیست که بر این اساس باید گفت «ناامیدی ممنوع» و «امیدآفرینی، لازم و ضروری» است.
ایشان با بیان این که هیچ عبادتی برتر از خدمت به مردم نیست؛ توفیق همگان بویژه نخبگان را در خدمت به مردم از درگاه الهی مسئلت کرد و گفت: علم ما باید علم نفع رسان به مردم باشد تا انشاءالله رضایت الهی را نیز در پی داشته باشد.
پایان پیام/