آیت الله اراکی وظیفه امروز علما، روحانیت و حوزه های علمیه را برافراشته نگاه داشتن پرچم حقیقت طلبی دانست و اضافه کرد: حوزه های علمیه باید پرچم برافراشته شده به دست روحانیونی را که در مسیر حق و حقیقت به شهادت رسیدند؛ همچنان برافراشته نگاه دارند.

آیت الله اراکی با تصریح بر این که حوزویان باید با تلاش مضاعف در مسیر ترویج و تبلیغ دین مبین گام بردارند تأکید کرد: ما حوزویان باید در بین مردم باشیم و درد مردم را بفهمیم و البته با درد مردم زندگی و برای رفع درد مردم کوشش و مجاهده کنیم.

به گزارش روابط عمومی دفتر آیت الله اراکی، ایشان که در یادواره شهدای روحانی شیراز سخن می گفت با گرامیداشت یاد همه شهدا بویژه شهدای روحانی از بدو تاریخ تا کنون اظهار کرد: تضمین کننده حیات جامعه بشر، هستیِ امت مرکزی است که بار حیات ارزش ها مانند عدالت، تواضع، فداکاری و ایثار را به دوش می کشد.
وی افزود: پروردگار متعال در قرآن کریم از این امت مرکزی به «امت وسط» تعبیر می فرماید که البته این امت وسط، بر محوریت امام معصوم (ع) و ولایت امام معصوم (ع) که همان دستورات الهی است شکل می گیرد.
آیت الله اراکی ادامه داد: باید گفت امتی زنده می مانَد که کسانی که بار این ارزش ها را به دوش می کشند؛ در خط مقدم جهاد و تلاش برای حفظ این ارزش ها باقی بمانند و در این راه به شهادت و فوز عظیم دست یابند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: افتخار ما این است که بزرگ ترین گردهمایی های ما به عنوان یک امت، گردهمایی هایی به نام حضرات معصومین (ع) و از جمله حضرت سیدالشهداء (ع) است.
ایشان با اشاره به این که راهپیمایی اربعین یک راهپیمایی عادی و یک گردهمایی معمولی نیست اضافه کرد: ما امامزادگان خود را نمایندگان آن پرچم بر حقی می دانیم که حضرت رسول الله (ص) آن پرچم را برافراشت و بر همین اساس است که در مناسبت هایی مانند نوروز هم در اماکن و بقاع متبرکه گرد هم می آییم تا آیین های ملی و سنتی را نیز به ارزش ها پیوند بزنیم.
آیت الله اراکی افزود: بر پایه این نگرش و مکتب، شهدای ما زنده تر از زمان حیات خود هستند و جامعه و امت را در مسیر ارزش ها، زنده و پرتلاش نگاه می دارند.

«حوزویان باید در بین مردم باشند؛ با درد مردم زندگی و برای رفع این دردها کوشش کنند»

وی در ادامه بیان داشت: امروز ما بعد از قیام حضرت امام (ره) و بعد از وقوع انقلاب اسلامی، به این راه افتخار می کنیم و یقین داریم که امت امام ما و امت انقلابی ما، نه تنها ضعیف نمی شود؛ بلکه روز به روز قوی تر به پیش می رود و سرانجام نیز پیروز خواهد شد.
ایشان وظیفه امروز علما، روحانیت و حوزه های علمیه را برافراشته نگاه داشتن پرچم حقیقت طلبی دانست و اضافه کرد: حوزه های علمیه باید پرچم برافراشته شده به دست روحانیونی را که در مسیر حق و حقیقت به شهادت رسیدند؛ همچنان برافراشته نگاه دارند.
آیت الله اراکی سپس گفت: ما شاخه های آن بیت و خانه ای هستیم که خداوند با تعبیر «انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا» بیان فرمود و علما افرادی هستند که آب چشمه جوشان این بیت رفیع را به خانه ها می رسانند.
وی با اشاره به آیه مبارکه «عینا یشرب بها عباد الله یفجرونها تفجیرا» افزود: از این رو، علما به عنوان الگوهای تقوا و همچنین حوزه های علمیه باید رودخانه هایی را که از سرچشمه خانه امیرالمؤمنین (ع) نشأت گرفته است تشکیل دهند و آب زلال حیات بخش این سرچشمه را به هر خانه و مکان برسانند.
ایشان خطاب به طلاب و حوزه های علمیه تصریح کرد: با تقوا است که می توان در دل مردم حضور داشت و این حضور را استمرار بخشید.
آیت الله اراکی همچنین تأکید کرد: دانش حوزوی ما، دانش حیات جامعه ماست و فقه ما، فقه زندگی و فقه گره گشایی و فقهی است که برای همه شئون زندگی بشر، طرح و برنامه دارد و از این رو باید این دانش را به خوبی بیاموزیم و از آن به شکل منطقی در جهت رفع مشکلات فردی و اجتماعی بهره ببریم.
وی با یادآوری این نکته که حوزویان باید با تلاش مضاعف در مسیر ترویج و تبلیغ دین مبین گام بردارند تصریح کرد: ما حوزویان باید در بین مردم باشیم و درد مردم را بفهمیم و البته با درد مردم زندگی و برای رفع درد آنان کوشش و مجاهده کنیم.